Obývák s kuchyní pro mladou čtyřčlennou rodinu v panelovém domě

V tomto malém prostoru, který obývají kromě rodičů dvě malé děti, bylo potřeba rozmístit celkem šest funkčních zón. Kromě kuchyňské také „domácí pracovnu“, jídelnu, pračku, odpočinkovou část a dětskou. Nevýhodně jsou zde navíc umístěny dvoje dveře, které vnesly do projektu další omezení. Zbývající nově zrekonstruované prostory v domě mají příliš mnoho dekorů a desénů, zde jsem proto cítila nutnost jistého uklidnění základní šedou barvou na podlaze, stěnách a části kuchyňské linky. Klienti mi udělali velkou radost, když našli odvahu zvolit červenou barvu nejen jako doplňkovou, ale také pro část kuchyňských skříněk. Pán domu má rád masivní dřevo, ideální jak ho do prostoru vnést byl jídelní stůl a police u televize. Částečně oddělený kuchyňský koutu opticky se zbylým prostorem propojuje podhled vedoucí ze zadního rohu kuchyně přes celý prostor až za televizi. LED bodovky v něm pomáhají správnému osvícení všech částí místnosti, aniž museli majitelé při rekonstrukci sekat do panelu.

Návrh

Návrh

Návrh

Návrh

Výsledek realizace

Před realizací

Interiér před realizací

Interiér před realizací

Interiér před realizací

Interiér před realizací

Po realizaci

Interiér po realizaci

Interiér po realizaci

Interiér po realizaci

Interiér po realizaci

Interiér po realizaci

Interiér po realizaci